Een goede nachtrust is een van de belangrijkste dingen om ons gezond te houden. Niet alleen is het beter voor jouw energieniveau gedurende de dag, het is ook een belangrijk ingrediënt van een gezond lichaam. Zo heeft jouw lichaam ook echt rust nodig, en dus niet alleen jouw brein. Het kan soms onverklaarbaar lijken waarom je soms wel en soms niet goed hebt geslapen. Toch zijn er een hoop keuzes die wij gedurende de dag maken die invloed hebben op onze nachtrust. Als je oncomfortabel ligt kan het ook heel vervelend zijn, en heb je daar de hele dag last van. Het is dus zaak om zo goed mogelijk jouw slaap voor te bereiden om de beste kans op een goede nacht te hebben. Één van de dingen die invloed hebben op onze slaap is de kleding die we dragen. Je zou het misschien niet verwachten, maar het is belangrijker dan je denkt. Daarom hier een paar tips om de juiste kleding voor in bed te vinden.

Het juiste materiaal

De temperatuur 's nachts is een grote factor voor de kwaliteit van onze slaap. Als je het te warm hebt wordt je bijvoorbeeld zwetend wakker. Dit kan liggen aan de zon, aan de verwarming maar ook aan het soort kleding dat je draagt. Als iets van polyester of een ander synthetisch materiaal is gemaakt dan is de kans groot dat het heel slecht vloeistof absorbeert. Zo heeft jouw zweet geen kans om te ontsnappen, en bouw je alleen maar meer lichaamswarmte op. Het best kan je van iets als katoen, zijde of kasjmier dragen. De eigenschappen van deze stof is een stuk beter voor jouw lichaamstemperatuur gedurende de nacht. Gelukkig is de meeste nachtmode dames gemaakt van dit soort stoffen. Ook voor de heren moet het niet moeilijk zijn om iets van deze stof te vinden.

Het warm houden

De andere kant van de medaille is weer dat je het te koud kan hebben 's nachts. Ook hierdoor kan je slecht in slaap komen, of lig je de hele nacht te woelen. Het maakt uiteindelijk niet zoveel uit of je nou vier dikke truien of één shirt draagt in bed. Het gaat er namelijk om dat je lichaamswarmte verliest uit bijvoorbeeld jouw voeten. Daarom wil je in zo'n geval proberen sokken te dragen. Er zijn heerlijke sokken die alleen voor binnen bedoeld zijn, of bijvoorbeeld thermo sokken die je hier uitstekend voor kunt gebruiken.

Naast deze zaken is het natuurlijk ook belangrijk dat jij je comfortabel voelt in de kleding die je naar bed draagt!