Een mooi overhemd maakt je casual of zakelijke outfit helemaal af. Maar wanneer je een overhemd als mooi kan beschouwen is misschien lastig te bepalen. De fit is daarin vaak allesbepalend als je het mij vraagt. Er zijn veel verschillende ”fits” te onderscheiden. Zo zijn er bijvoorbeeld de modern fit, slim fit, regular fit en body fit. Waarbij de ene fit meer getailleerd is dan de andere. Voor iedereen is het persoonlijke smaak welke pasvorm hij het mooist vindt. Zelf ben ik van mening dat een te wijd of te groot overhemd een gemiste kans is. Een overhemd hoort mooi aan te sluiten op het lichaam.

Slim fit overhemden

Mijn voorkeur gaat uit naar de slim fit overhemden. Deze overhemden zijn mooi getailleerd waardoor ze goed aansluiten op je lichaam. Je hebt bij een een slim fit overhemd een hemd dat de contouren van je lichaam toont. Het is dus ook vaak wel een hemd voor de man in een goede conditie. Tegenwoordig ben ik ook erg gecharmeerd van easy iron of strijkvrije overhemden. Deze overhemden komen veel minder gekreukeld uit de was waardoor je ze amper hoeft te strijken. Dit scheelt een hoop tijd die je aan leukere dingen dan strijken kan besteden.

De juiste boordmaat kiezen

Wanneer je een slim fit overhemd gaat uitkiezen is het ook belangrijk dat je de juiste boordmaat kiest. Hierbij dien je er goed over na te denken voor welke gelegenheid je het overhemd gaat gebruiken. Wanneer je het overhemd alleen casual gaat dragen hoeft de bovenste knoop niet per se dicht te kunnen. Wanneer je het overhemd ook met een das gaat dragen is dit wel van belang.

De juiste boordmaat kan je bepalen door de omtrek van je nek op te meten. De omtrek van je nek in centimeters is automatisch ook je boordmaat. Wanneer je een centimeter extra neemt ben je er van verzekerd dat je hem comfortabel kan dragen met een das.

De juiste mouwlengte

Voor het comfortabel dragen van je overhemd is het ook goed om naar de mouwlengte te kijken. Wanneer je relatief lange armen heb kan de gewone mouwlengte soms een beetje kort zijn. Die paar extra centimeters aan extra mouwlengte zorgen er niet alleen voor dat je overhemd een stuk comfortabeler zit maar ook dat het er een stuk beter uit ziet. Met de juiste mouwlengte heb je die centimeter aan hemd die je onder je casual colbert of pullover wil laten uitsteken.