Sommige mensen kopen hun hele hebben en houwen online, behalve schoenen. Schoenen zou het enige ding zijn wat ze ├ęcht in de winkels moeten kopen, omdat online kopen van schoenen onhandig is. Hier valt wat voor te zeggen, maar toch zijn er ook voordelen aan online schoenen kopen. In deze blog vertel ik je over welke voordelen en nadelen je tegen elkaar op kunt wegen om te bepalen waar jij je schoeisel gaat kopen.

Voordelen

Voor mij persoonlijk is het grootste voordeel van online winkelen toch wel dat je niet de deur uit hoeft. Je kan lekker thuis op de bank zitten met een kopje thee en wegdromen bij het heerlijke idee dat je binnen zit in plaats van in de regen aan het shoppen bent. Daarnaast kan je op diezelfde bank in wel 10 verschillende winkels tegelijk zijn. Je kunt zoveel tabbladen als je wil openen en alle soorten schoenen tegelijkertijd bekijken, van Nike tot Mason Garments. Zelf vind ik dit heerlijk, lekker thuis een uurtje op het web browsen naar het perfecte paar, in plaats van een hele dag ervoor uittrekken om de hele stad af te gaan en alle winkels te zien.

Het laatste voordeel dat zeker niet onbelangrijk is, is de beschikbaarheid van reviews. Met schoenen vind ik het belangrijk dat ze goed lopen, lekker zitten en dat de prijs-kwaliteitverhouding goed is. In de winkel moet je maar afgaan op het verkooppraatje van de verkoper, terwijl je online meteen even kan googlen naar wat anderen van deze schoenen vinden. Binnen no-time kun je 100 reviews lezen en weet je waar je aan toe bent als je de schoenen besteld.

Nadelen

Een groot nadeel van online shoppen, waar ik mij zelf ook wel in kan vinden, is dat het een heel gedoe is als je de schoenen niet past. Als je in een winkel net een maatje kleiner nodig hebt, is dat vaak binnen 5 minuten geregeld. Als de schoenen op het internet besteld hebt echter, kan het flink wat dagen duren voor je eindelijk op je mooie nieuwe stappers kan lopen.

Een ander nadeel dat ik zelf vaak meemaak met het online kopen van mijn spullen, is dat je nooit optimaal kan zien hoe de schoen eruit ziet. Ik heb wel eens een kledingstuk besteld waarvan ik dacht dat het spijkerstof was. Uiteindelijk bleek er echter gewoon een printje van spijker materiaal op de te zitten en was ik flink teleurgesteld. De afbeeldingen online kunnen dus flink misleidend of gewoonweg onduidelijk zijn.