De lente is dit jaar weer vroeg begonnen en dat zet je al snel aan het denken: wat wordt deze zomer de rode draad door mijn garderobe? Voor mannen kan dit best iets zijn waar je niet zo 1, 2, 3 over na denkt. Daarom is deze blog er om jou op weg te helpen!

Fashion trends uit 2019

Je denkt misschien, advies over de mode uit 2019? Daar zit ik niet op te wachten. Toch is het zo: een boel dingen die je in 2019 veel in het straatbeeld zag komen dit jaar ook terug. Kijk bijvoorbeeld eens naar de ‘Dandy chic’ stijl. Draag een bermuda heren met een polo of een hoedje van stro je en je bent er! 

Nette kleding is niet alleen goed om te dragen naar je werk, maar het is ook meer dan geschikt om te dragen in jouw vrije tijd, zeker als je voor de Dandy chic style gaat. Bij Babista heb je een perfecte verhouding tussen werk kleding en vrije tijds kleding. Het is het zeker waard om een even een kijkje te nemen!

Een ander trend die dit jaar weer te zien is, is precies het tegenover gestelde van boven genoemde. Namelijk de street style en casual looks! Omdat nette kleding simpelweg niet voor iedereen is weggelegd moest er ook een alternatief komen. Streetwear is niet meer weg te denken uit een gemiddelde mannen garderobe. Ga in deze stijl voor neo en colour blocking en je bent helemaal bij.

Fashion trends van dit jaar

Als je aan de andere kant toch meer gaat voor de nette kleding, is het wellicht een beter idee om deze zomer te kiezen voor wat lichtere kleuren. Denk aan pastel blauw, oranje of roze. Maak vooral gebruik van de monochrome trend waarbij je in één outfit gebruik maakt van meerdere tinten in dezelfde kleur.

En behalve bermuda’s zijn normale broeken helemaal in! Dit zijn geen jeans of joggingsbroeken maar gewoon, pants! Zie het meer als een kruising tussen de pantalon en een normale casual broek. Ze zijn er in alle soorten en kleuren!

Zo zijn er bijvoorbeeld pants met een ruitje, krijtstreep of een gekke print om je outfit wat meer kleur te geven. Combineer een interessant paar pants dan ook met een neutraal overshirt en je look is helemaal af. Wat is een overshirt vraag je? Een overshirt is eigenlijk van origine workwear, maar omdat het vrij casual gecombineerd kan worden is het tegenwoordig net zoals de overall een kledingstuk geworden wat je makkelijk in jouw vrije tijd kunt dragen.

Succes met het stylen van je garderobe met deze tips!