Het kan best een opgave zijn om een geschikte outfit te vinden voor jouw kind, je moet er natuurlijk wel over nadenken dat het kwaliteit goed is en het product stevig want ja, het blijven kinderen. De kans op vallen en stoten is natuurlijk een stuk groter. Heb jij moeite met het samenstellen van een leuke outfit voor jouw kleine? Lees dan dit blog voor een paar handige tips!

Let op de maat

Om te beginnen is het misschien wel goed om te vermelden dat je voordat je op zoek gaat naar leuke items, je goed rekening moet houden met de maat. Kinderen groeien namelijk als kool en binnen de kortste keren zijn ze uit hun nieuwe kleding gegroeid, mits je het gelijk op de juist maat koopt.

Het handige van kinderkleding is dat de maat gelijk staat aan de lengte van jouw kind. Stel nou dat je een kind hebt van 1.54m, dan is de maat die je moet hebben 154. Simpel als wat!

Welke kleding past bij wie

Goed, nu we dit duidelijk hebben, kan je beginnen aan het zoeken naar de geschikte kleding. Heb je een stoer meisje? Ga dan niet op zoek naar een roze jurkje met een kanten lijfje, maar ga eerder voor een stoer tuinpak!

Denim stof is namelijk heel sterk en kan wel tegen de energieke speelpartijen van jouw kleine meid. Kies een cool t-shirt van bijvoorbeeld haar lievelings tv serie en maak de look af met een coole kinder zonnebril. Ik haal de mijne altijd bij Charlie Temple want daar hebben ze brillen op sterkte, zowel normale brillen als brillen voor kinderen en dat vind ik erg fijn.

Ga voor kwaliteit en donkere kleuren

Hiermee wordt niet bedoeld dat je gelijk moet kiezen voor een volledige outfit van merk kleding, maar simpelweg dat het verstandiger is als je kiest voor een kledingstuk waarvan je weet dat het langer mee zal gaan.

Zo gaat jersey stof in joggingbroeken een stuk minder lang mee dan spijkerstof, zoals hierboven al eerder werd vermeld. Kies daarom altijd voor kledingstukken die van een dikke stof zijn gemaakt en stevig aanvoelen.

Wat betreft de kleuren van de kleding voor jouw kleine is het een goed idee om donkere kleuren te kiezen, in plaats van wit of licht blauw. Dit adviseer ik je omdat kinderen vaker dan gemiddeld thuiskomen met een bijvoorbeeld een grasvlek in hun kleding, of modder en dat is er niet zomaar uit te wassen. Bespaar jezelf een hoop moeite en geld en kies daarom voor kleding met een wat donkerdere kleur.

Hopelijk heb je iets gehad aan deze tips en weet jij nu hoe jij jouw kind goed aan moet kleden, zodat deze klaar is voor de dag!