Wat is er toch met de hype rond gel nagellak? Is het echt zoveel beter dan gewone nagellak? Deze vragen spookten in mijn hoofd toen ik deze blog ging schrijven. Ik belde een vriendin van me op, en die heeft me de wonderlijke wereld van gel nagellak en gellak sets helemaal uitgelegd! Wat ik heb ontdekt heb ik opgeschreven in deze blog! Ik leg uit waarom gel nagellak zoveel beter is dan gewone nagellak, wat gellak sets zijn en wat je allemaal kunt doen met gellak!

Waarom gellak sets in plaats van gewone nagellak

Toen ik mijn vriendin belde was ik eerst nog niet zo overtuigd dat gel nagellak echt zo’n vooruitgang is op gewone nagellak. Ik dacht dat het vooral een trucje was van nagelsalons om meer geld te kunnen vragen voor het lakken van nagels. Totdat mijn vriendin vertelde dat het echt heel veel beter werkt dan gewone nagellak! Ze heeft een keer haar nagels laten doen in de salon, en het bleef weken op haar vingers zitten. Dit is natuurlijk veel beter dan gewone nagellak, wat na een paar dagen al gaat afbrokkelen.

De gellak sets van Yinger

Maar elke keer naar de salon gaan om je nagels te lakken met gellak is veel te duur! Menig persoon heeft daar en geen geld en geen tijd voor. Toen ontdekte mijn vriendin wat nieuws. Online kun je gellak sets kopen. Deze sets zijn niet gewone potjes gellak, want er komt veel meer bij kijken. In de sets zitten veilen, base-coats, verschillende kleurtjes lak, een UV- en top-coats om je nagels dezelfde behandeling te geven als in de salon. Vooral de UV-lampen geven je salon-waardige kwaliteit. Zelf is mijn vriendin fan van het merk Yinger. Deze hebben twee sets: een salon-professional set met een grote lamp waar ruimte is voor een hand of voet, en een compacte on-the-go lamp waar een paar vingers onder kunnen. Beide sets zijn wel uitgerust met alle accessoires die je nodig kunt hebben. De prijzen verschillen afhankelijk van de lamp en hoeveel kleurtjes je bij de gellak sets wil!

Wat kun je allemaal doen met gellak?

Omdat gellak zoveel langer blijft zitten, zeker als je het laat uitharden onder een UV-lamp, is het de moeite waard om een echt kunstwerkje van je nagels te maken. Mijn vriendin lakt haar nagels altijd in zakelijke kleuren, maar wil wel dat ze er top uitzien. Daarom gebruikt zij de gellak sets. Zelf houd ik echter van nail-art! Je outfit kan helemaal chique worden als je mooie, verzorgde en opvallende nagels hebt! Maak dus van je nagels een feestje, omdat het kunstwerk er toch weken op blijft zitten en ook mooi blijft!