Gamen komt vaak negatief in het nieuws. Het zou niet alleen slecht zijn voor je ogen en handen maar het zou ook nog eens voor slapeloosheid kunnen zorgen of zelfs tot een verslaving. Een behoorlijke negatieve lading dus kunnen we wel stellen. Toch vinden een hoop mensen gamen gewoon een leuke tijdsbesteding. Oké, er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen die blijven gamen tot diep in de nacht of er zelfs hun werk van maken maar voor iedereen die het op een gamen op een hobbymatige wijze beoefend hebben we hier een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet waar je waarschijnlijk nog niet van op de hoogte was.

Het zorgt voor ontspanning

Inspanningen leveren beheerst een groot deel van ons leven. Zo moeten we werken, leren, sporten, sociale contacten onderhouden en nog veel meer. Dit doen we overal het algemeen omdat het uiteraard leuk wil maar soms doen we het ook gewoon omdat het een verwachting of verplichting is. Toch moeten we ons leven wel in balans blijven houden en zonder niet voldoende ontspanning kunnen we ook niet voldoende inspanning leveren. Ontspanning kan op vele verschillende manieren plaatsvinden waarvan gamen er een van is. Het is leuk en mensen kunnen er even helemaal hun ei in kwijt.

Je ontdekt je kwaliteiten

Heb je het altijd al lastig gevonden om jouw kwaliteiten te omschrijven? Simpel omdat je gewoon niet zo goed weet wat jouw kwaliteiten zijn of juist niet? In gamen kan je deze kwaliteiten ontdekken. Misschien heb je wel een goed gevoel voor leidinggeven en stuur jij elke keer je teams aan. Of je bent daadkrachtig en maakt de (juiste) beslissingen. Of je vindt het juist heel belangrijk dat jullie goed overleggen en in het samenwerking neem jij dan ook het voortouw. Allemaal kwaliteiten die je in het normale leven ook kan gebruiken.

Het verbetert je motoriek en reactievermogen

Naast dat gamen leuk is en ontspannend zorgt het er ook voor dat je jezelf verbetert. Dat wil zeggen dat je sneller en handiger wordt. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat je reactievermogen door gamen aanzienlijk kan verbeteren en ook je motoriek wordt hierdoor aangesproken. Vooral je fijne motoriek, dit zijn de kleine bewegingen die je maakt, worden door gamen echt beter. Dus wil je nog wat fijner in de vingers worden? Kruip dan snel achter je gaming pc.

Je leert nieuwe mensen kennen

Veel mensen denken dat gamers vaak heel erg op zichzelf zijn en niet graag met andere mensen in contact komen. Niets is echter minder waar, in de game wereld leeft het sociale leven bijna nog veel meer dan in de normale wereld. Bij het spelen van online gamen ontmoet je mensen van over de hele wereld. Doordat je een gezamenlijke passie deelt kunnen jullie het over het algemeen als snel goed met elkaar vrienden. Sta er dus niet van te kijken als je binnen no-time een paar goede vrienden aan het gamen overhoudt.