Tegenwoordig kunnen we erg gemakkelijk een pakket versturen, zowel in het binnenland als naar het buitenland. We kunnen gemakkelijk producten inpakken, om vervolgens online een verzendlabel aan te schaffen en het pakket weg te brengen vanaf een postpunt. Rond een bepaald tijdstip komt het postbedrijf, in Nederland voornamelijk PostNL, de pakketten ophalen en wordt ervoor gezorgd dat deze pakketten de volgende dag al bezorgd zullen worden. Echter zijn er tegenwoordig ook vele particuliere postbedrijven te vinden, die unieke beloftes kunnen maken en biedt het bedrijf meer duidelijkheid over de status van verzending, in tegenstelling tot de informatie die een groot postbedrijf weet te geven. Ook kunnen particuliere postbedrijven je gemakkelijk helpen met het verzenden van een pakket naar het buitenland en kunnen ze je hier persoonlijk advies over geven. In dit blog zullen we het gaan hebben hoe je nu gemakkelijk, zowel grote als kleine pakketten kunt versturen!

Een groot pakket versturen

Particulieren en webshops versturen voornamelijk pakketten van een normale grootte. In deze pakketten bevinden zich voornamelijk kleding, pannen, gadgets en andere producten die niet zo groot zijn zodat er speciale verpakkingen voor nodig zijn. Wil je nu een groot pakket versturen? Dan is hier extra verpakkingsmateriaal voor nodig en zul je hier ook meer voor moeten betalen. Particuliere postbedrijven kunnen je hier erg goed mee helpen en zorgen zij ervoor dat het pakket ook opgehaald zal worden. Hierdoor zul je het pakket niet af te hoeven leveren bij een postpunt, waarna het postbedrijf direct de verdere verzending zal regelen van je grote pakket.

Een pakket versturen naar het buitenland

Zo zijn er vele verschillende mogelijkheden om een pakket in verschillende groottes te kunnen versturen in geheel Nederland. Je kunt er voor kiezen om het pakket zelf af te leveren bij een postpunt, maar is het ook makkelijk dat het postbedrijf een of meerdere pakketten komt ophalen bij jou thuis, zodat je de pakketten niet zelf hoeft aan te leveren.

Wanneer je een pakket wilt versturen naar het buitenland, zijn hier ook vele mogelijkheden in te vinden. Je zou ervoor kunnen kiezen om het pakket te versturen via een groot Nederlands postbedrijf, kun je het pakket afleveren bij een buitenlands postbedrijf dat actief is in Nederland, maar kun je er ook voor kiezen om het pakket via een particulier postbedrijf te verzenden. Het particuliere postbedrijf weet verschillende documenten voor je te regelen, zoals een douanedocument en overige documenten die nodig zijn voor de verzending van het pakket naar het buitenland. Het particuliere postbedrijf houdt je op de hoogte van de status van verzending, waardoor je zelf geen moeite hoeft te doen om hier achteraan te gaan!