Modetrends, ze komen en ze gaan. Milaan, Parijs, Amsterdam of Los Angeles het zijn slechts een aantal steden waar modetrends zich ontwikkelen. Het is dan aan de meute om deze modetrends op te pakken en succesvol te maken. Als je mijn blog leest dan weet je dat ik enorm gek op mode ben dus ik ben een actief volger van deze trends. Maar ik kan ook begrijpen als je helemaal niks met fashion hebt dat je de modetrends gewoonweg mist. Of je ziet een trend die je werkelijk waar vreselijk vindt. Toch betrap je jezelf erop dat je een aantal weken later toch met de trend meegaat. Het is namelijk ook iets heel psychologisch. Op het moment dat een grote groep mensen met de trend meewaait, ga jij uit een soort van groepsdruk ook aan de trend meedoen. Maar wat als ik je vertel dat je zelf mode kan maken?

De mentale rol van modetrends

We zijn allemaal een beetje gek op mode en kleding. Als we op stap gaan willen we er leuk uitzien en ook op je werk wil je een beetje leuk voor de dag komen. Vaak kleed je je dan ook zoals anderen zich kleden. Want als mijn collega of vriend of vriendin dit aan heeft, dan zal het wel modieus zijn. Op deze manier ga je als het ware mee met de groepsdruk en je breidt deze uit. Lopen jij en je collega mee met een bepaalde modetrend. Dan gaan je andere collega’s ook denken, als meerdere mensen zoiets dragen dan zal het wel in de mode zijn. Je collega’s gaan mee met de trend en zo blijft die sneeuwbal rollen en groter worden. Een trend is vaak dan ook iets wat tussen onze oren zit. Je gaat mee met de groep en je hoort dan ook bij die groep. 

Je eigen modetrend creëren

Het is tegenwoordig heel goed mogelijk om je eigen trends te creëren. Zelf heb ik bijvoorbeeld wel eens een shirt laten bedrukken bij tshirtdeal.nl. Op tshirtdeal.nl kan je voor allerlei kledingstukken terecht die je compleet naar je eigen smaak kunt maken. Wil jij met je favoriete huisdier op je trui lopen of heb je een eigen logo ontworpen? Het is allemaal mogelijk om dit te laten bedrukken bij tshirtdeal.nl. Bedruk je niet alleen voor jezelf maar ook voor je familie, vrienden of klasgenoten en gaan zij dit ook dragen? Dan maak je een grote kans dat jij die nieuwe trendsetter bent. En dat gewoon vanaf je luie stoel achter de computer!