Die mensen die vaak buiten werken zullen beamen dat dat soms best afzien kan zijn. Je bent overgeleverd aan de grillen van moeder natuur en kan te maken krijgen met flinke kou en plensbuien. Een goede werkjas maakt dat het onder deze omstandigheden nog enigszins comfortabel is. Vaak heb je buiten een actief beroep, dus je wilt ook nog eens makkelijk kunnen bewegen in je werkjas. Kortom je zult best wat eisen hebben en niet over één nacht ijs gaan met de aanschaf. Gelukkig is er veel keuze en hebben producenten veel focus op de kwaliteit en het draagcomfort. Ook wordt er veel geïnnoveerd op het gebruikersgemak. Hoogste tijd dus om er wat meer over te vertellen.

Wat voor werkjas heb ik nodig?

Een goede vraag. Uiteindelijk spelen daarin een aantal factoren een rol. De beroepsgroep waarin je actief bent bepaalt ook welke werkjas je nodig hebt. Functionaliteit van je kleding is van groot belang als je een bouw gerelateerd beroep hebt en daarvoor een jas nodig hebt. In de bouw is gereedschap je verlengstuk en daar hoor ook goede kleding bij. Je wilt namelijk dit gereedschap makkelijk mee kunnen dragen en er ook snel bij kunnen als je het nodig hebt. Producenten besteden hier veel aandacht aan. Velen innoveren veel om hierin onderscheidend te kunnen zijn in de markt. De behoefte naar zo functioneel mogelijke kleding is groot. Ook aan het draagcomfort wordt veel aandacht besteed. De werkjas is vaak gemaakt van speciaal ademend materiaal wat ook nog eens elastisch is. je kunt je er makkelijk in bewegen en je krijgt het niet te warm, daarbij is de jas wel water- en winddicht. De temperaturen waarin je gaat werken bepalen ook welke werkjas geschikt is. Vaak is het zo dat je in verschillende temperaturen werkt. Een jas die daarin kan meebewegen is dan belangrijk. Vaak kan dit doordat je de voering kan verwijderen uit de jas.

Wat is een goed werkjas merk

Één van de grotere producenten van de werkjas is Blaklader. Dit is een zweeds merk en al langere tijd vooruitstrevend op duurzaamheid en ook op functionaliteit en kwaliteit. Zo hebben ze voor de broek onder andere de dubbele stiknaad uitgevonden. Die zorgt er voor dat de naden die extra belast worden enorm versterkt zijn wat de levensduur ten goede komt. Veel van de materialen die ze gebruiken zijn ook gerecycled en ook op het gebied van arbeidsomstandigheden hebben ze een zeer hoog niveau in hun fabrieken.