Online shoppen voor een maatje meer hoeft geen ramp te zijn. Omdat ik vaak de vraag krijg “DJ, waar vind ik nu fashionable grote maten jurken?”, heb ik besloten om vandaag een uitgebreide blog aan dit onderwerp te wijden. Lees dus vooral verder als jij met deze vraag rondloopt en bekijk mijn fashion favorites!

De juiste maat

Je kent het vast: na uren rondstruinen op het internet vind je eindelijk de jurk van je dromen. Een jurk met de ultieme pasvorm, een mooie print en tegen een goede prijs. Het moment waarop je het item in je winkelmandje wilt plaatsen resulteert echter in een grote teleurstelling. Deze prachtige jurk is helemaal niet verkrijgbaar in jouw maat of jouw maat is uitverkocht. Dit is uiteraard een nachtmerrie voor elke fashionista.

Om dit soort situaties te voorkomen is mijn eerste tip om de filteropties van de webshop goed te bestuderen. Voordat je de collectie van een bepaalde webwinkel bekijkt is het handig om eerst de juiste filters aan te zetten. Zo voorkom je teleurstellingen achteraf. Als voorbeeld neem ik even de populaire kleding website Zalando. Wist je dat je binnen elke categorie op deze website uitgebreid kan filteren? Als je de filters slim inzet, weet je zeker dat alleen de items worden getoond waar jij naar op zoek bent. Wanneer je aan het rondkijken bent voor grote maten jurken kom je via de categorieën ‘dames’ en ‘kleding’ uit bij de categorie ‘jurken’. Klik dan, voordat je begint te scrollen, op het knopje met ‘maat’. Hier kun je jouw maat selecteren, variërend van maat 30 t/m 60 en XXS t/m 3XL. Wanneer je na deze selectie op opslaan klikt, zal de webshop je uitsluitend items in jouw eigen maat tonen. Daarnaast kun je onder ‘pasvorm’ ook nog kiezen voor de optie ‘grote maten’.

Specialistische webshops

Het voordeel van een bijzondere maat is dat er ook steeds meer specialistische webshops worden opgericht. In tegenstelling tot de grote online kleding giganten, ben je bij deze winkels verzekerd van een passend aanbod. Een webshop voor een maatje meer die echt een persoonlijk touch weet over te brengen is ChrisSize. Hier vind je een uitgebreide collectie met grote maten jurken. Deze prachtige jurken worden allemaal door het merk zelf ontworpen en geproduceerd. Zo koop je altijd een jurk met een goede pasvorm en van de beste kwaliteit. En er is keuze genoeg: of je nu opzoek bent naar een jurk met een printje of juist effen, met een kraagje of boothals, een wikkeljurk of een tuniek. Dit merk kan ik zeker aanraden voor elke vrouw met een maatje meer!