Er zijn bepaalde items, kleuren en printen waar mensen al snel van schrikken als zij deze in de webshop zien staan. Deze vermijd men dan liever om modeflaters te voorkomen. Maar sommige van deze items kunnen het waard zijn om deze toch op te nemen in een outfit. Hierbij een opsomming van gevreesde zaken binnen de fashionwereld die het wel waard zijn en hoe deze gecombineerd moeten worden.

Leer

Veel mensen zijn bang dat een leren broek snel te ordinair wordt. Dit is echter gemakkelijk te voorkomen. Als je een leren broek wilt dragen, kan je deze outfit in balans krijgen door deze te combineren met een meer vrouwelijke item met een zachte kleur. Zo kan je op een zwarte leren rok gebruik maken van een lichtroze of witte top. Bij een leren broek staat een koperkleurige top mooi, maar zijn ook kleuren als donkerblauw en bordeauxrood goed te combineren. Bij feestjes mogen de kleuren nog iets excentrieker en opvallender en zou er gekeken kunnen worden naar zilver, goud en eventueel rood. Al geeft rood al snel een misschien ongewenst sexy gevoel aan de outfit.

Rood

Veel mensen zijn bang voor de kleur rood als het gaat om hun kleding. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er vroeger zelf ook erg terughoudend mee was. Het is natuurlijk een erg opvallende kleur. Maar daar is niets mis mee! Een felrode top kan erg mooi zijn als deze dan met een zwarte rok of broek gecombineerd wordt. En voor feestelijke gelegenheden is het zeker ook niet erg om de spotlight te stelen door een rode jurk te dragen. Het is misschien een nerveus moment om dat feest binnen te lopen met die opvallende jurk, maar het is de mindset die je moet kunnen veranderen. Mensen kijken dan naar je omdat je er goed uit ziet, dus glimlach en dan ga je vanzelf stralen.

Faux fur jassen

Ook met de faux fur jas is men terughoudend, Terwijl dat nergens voor nodig is, het kan een outfit juist de benodigde pit geven. En net als rood is het misschien scary om te dragen en je mag er dan zelf niet zeker over zijn maar je komt juist wel zeker van jezelf over als je zoiets durft te dragen.

Printjes

Dierenprinten kunnen fatale fouten bezorgen, maar kunnen in combinatie met neutrale kleuren ook mooie outfits opleveren. Zo kan een panter- of zebraprint in een blouse goed gecombineerd worden met een zwarte broek. Het is vooral belangrijk om te onthouden dat printjes niet gemakkelijk gecombineerd kunnen worden en dat dat het risico meestal niet waard is.

Strepen

Verticale strepen kunnen al snel een te drukke indruk geven. Het is dan ook belangrijk om een outfit die verticale strepen bevat goed in balans te brengen. Probeer bijvoorbeeld bij een lange broek met verticale strepen en niet te opvallende top te dragen. Dan brengt de top weer een beetje rust in de outfit. En als de strepenbroek veel kleur bevat, probeer dan een top te dragen die één neutrale kleur bevat die bijvoorbeeld ook voorkomt in de broek.