Heb je zin om leuke foto’s te maken? Dan is het wel van belang dat je, voor je een camera aanschaft, bedenkt om wat voor foto’s dat zal gaan. Ga je vooral voor microfotografie dan heb je een andere camera nodig dan voor actiefoto’s. De Nikon D5 is voor beide erg geschikt, maar actiefoto’s worden echt heel bijzonder. De Nikon D5 is namelijk zó snel, dat alles altijd scherp in beeld komt. Met de Nikon D5 mis je geen vallend regendruppeltje en je ziet haartje voor haartje de haren van je rennende hond. Met een andere camera kan zo’n hond nog wel eens verdwijnen in een vage waas. Niet met de Nikon D5.

De Nikon D5 is heel geschikt om sportevenementen mee te fotograferen

Of het nu gaat om een voetbal- of hockeywedstrijd, paardenraces of tennis. De Nikon D5 staat voor je klaar. Alle sporten met snelheid worden haarscherp vastgelegd met deze camera. Geen grote wazige plekken nét op het belangrijkste deel van de foto. Nee, haarscherp en schitterend van kleur. Daar kun je tenminste wat mee. Door de goede resolutie zijn de foto’s behalve voor privé ook goed bruikbaar voor de diverse sociale media. Ook een krantenartikel kan dan prima worden opgeleukt met een echt goede foto.

De Nikon D5 is veelzijdig

Want behalve voor actiefoto’s is deze camera ook voor allerlei andere doeleinden prima geschikt. Wil je mooie foto’s maken van je gezin? Geen enkel probleem. Wil je, als een echte toerist, iedere hoek en straat van een stadje vastleggen? No problem. Je kunt met de Nikon D5 alle kanten uit. Zelfs filmpjes maken van je kinderen, kleinkinderen of wat dan ook behoort tot de mogelijkheden. Door de goede processor is ook tijdens het filmen de kleurdiepte schitterend te noemen.

Heeft de Nikon D5 dan helemaal geen minpunten?

Uiteindelijk zul je deze camera zelf moeten proberen om achter de plus- en de eventuele minpunten te komen. Maar een minpunt dat in reviews genoemd wordt is het gewicht van de Nikon D5. Het gaat hier zeker niet om een lichtgewicht camera. Dat wordt direct duidelijk zodra je ‘m vast hebt. Maar het blijft natuurlijk altijd zo dat ieder mens anders is en dus andere voorkeuren heeft. Het kan zomaar zijn dat jij liever een wat zwaardere camera hebt, bijvoorbeeld omdat je deze stabieler kunt houden dan een lichtere camera. Het blijft echt een kwestie van proberen, voelen en aftasten of deze camera bij je past.