Er zijn een hoop mensen die dagelijks pakketjes sturen. Deze pakketjes kunnen van een hoop verschillende maten zijn. Niet elk pakketje hoeft even goed verpakt te worden en ook niet op dezelfde manier. Zeker als je bijvoorbeeld breekbare producten gaat versturen zal dit heel anders zijn dan simpele goederen. Er zijn een hoop goederen die niet makkelijk kapot kunnen gaan en waarbij de manier van verpakken niet zoveel uitmaakt. Het is bij sommige pakketten wel belangrijk dat je goed nadenkt over het verpakkingsmateriaal. Wat zijn de opties nou eigenlijk die je hebt om je pakketten mee te verpakken.

 

Het type pakket

Wanneer je een pakket gaat versturen is het van groot belang dat je eerst gaat kijken naar wat voor soort pakket dit is. Zo kun je namelijk bepalen op welke manier je het product zo goed mogelijk kunt verpakken. Het is ook niet nodig om een eenvoudig pakket heel goed in te pakken. Dit is namelijk zonde van je geld. Je kunt bijvoorbeeld kleding of kleinere opvouwbare producten eenvoudig in verzendzakken versturen. Bij breekbare spullen is er echter wel vaak speciaal verpakkingsmateriaal voor nodig. Je kunt dit het beste in karton verpakken met noppenfolie eromheen. Vervolgens maak je deze noppenfolie vast met tape en zorg je ervoor dat er in de kartonnen doos genoeg opvulmateriaal zit. Bij producten die makkelijk beschadigt raken is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan het verpakken. Zo kun je een hoop geld en moeite besparen.

 

Verschillende soorten materialen van pakketten

De meeste bedrijven kiezen ervoor om hun pakketten te verzenden in kartonnen dozen. Dit is een goedkope en duurzame opties. Het kan hierbij echter wel zo zijn dat je nog een hoop opvulmateriaal moet kopen. Zeker als je maar een paar pakketten per maand koopt, kun je het beste elke keer een nieuwe kartonnen doos op formaat aanschaffen. Het is namelijk wel belangrijk dat het product niet kan verplaatsen, maar opvulmateriaal is relatief duur. Eén van de betere en goedkopere opvulmaterialen zijn luchtkussens. Dit zijn plastic zakjes waar lucht in zit, eigenlijk een grote versie van de noppenfolie voor binnen in de kartonnen doos. Deze kun je vaak niet al opgeblazen kopen. Je kunt deze met een luchtkussenmachine opblazen. Dat is een dure aankoop voor als je maar weinig pakketten gaat verzenden. Als je naar een duurzame oplossing zoekt, kun je ervoor kiezen om voor papieren luchtkussens te gaan.